The owners of a luxurious London tower demanded the closure of the panoramic terrace of the famous museum of the capital. The visitors were too curious for their taste. Justice has wronged them.

Asserting one's right to privacy is not always easy. In London, owners of luxury apartments have learned the hard way. They had lodged a complaint against the Tate Modern, a museum of contemporary art. The reason? The extension of the building with a 360-degree panoramic terrace, open to the public since June 2016, offered visitors an unobstructed view of their apartments, consisting of large windows and located about twenty meters from the building.

READ ALSO – In the United States, these houses were built to annoy neighbors

The management of the museum had installed on its panoramic terrace a sign where it asked visitors to "respect the privacy of local residents". But the German-Namibian artist Max Siedentopf, who made this new installation, had also made available to tourists twelve pairs of binoculars, attached by a cord to the guardrail of the panoramic platform of the Tate Modern, reported last November. International mail. "In any case, visitors have a view of the interior of the apartments. My twins just help them to enjoy the panorama more, a little closer, "defended the artist.

More than half a million visitors would travel each year through the elevators to the tenth floor of the gallery extension, including the interior of the apartments at the luxurious Neo Bankside complex. Tired of seeing photos of their apartments published on social networks, the owners have decided to bring the case to justice. In vain.

The interior of some apartments in London's luxurious tower Photo Credits Patrik Slezak / Shutterstock

"Put net curtains"

Justice has just given the museum the right to the detriment of the owners, reveals The Guardian. In his verdict, the judge believes that residents have several solutions to avoid the eyes of visitors: "put net curtains", "lower their solar shades", "install a protective film" on the windows or all simply align large plants in front of their windows. Although he acknowledged that "a significant number of people showed a visual interest in the interior of the apartments," the judge pointed out that the benefits to benefit from such windows "necessarily have a price in terms of privacy" .

READ ALSO – Watch out for the height of the wall that separates you from your neighbor!

To crown it all, the magistrate even blames the owners for having themselves attracted visitors' attention with their "floor-to-ceiling" windows or "winter gardens" that they use as a living space. "They provided (to visitors) more reasons to watch them. If they did not do it, they would have been less eagerly watched, "he says.

Anyway, the owners have decided not to stop there: their lawyer has already announced that they will appeal the decision of the judge. In particular, it calls into question the "limited measures" implemented by the museum. "My clients and their families will have to continue living with this daily intrusion into their private lives," she denounces.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.